emelietakeschina.blogg.se

Student från Högskolan i Borås som tar ett utbytesår i Kina för studier och internship.

Första dagen

Kategori: Allmänt

Så idag var vår första dag här i Shanghai. Det är ca 30 grader varmt, tropisk värme, så det är sjukt fuktigt och svettigt. Vi har faktiskt inte vågat oss på varken tunnelbana eller buss idag, körde en mjukstart och promenerade runt här i området där vårt hotell är.
 
För övrigt jätte nice hotell som heter Grand Mercure Shanghai Zhongya, som tydligen ligger "downtown", finns dock inte alls mycket resturanger eller nice shopping, men vi är bara här två nätter och en dag och är rejält trötta så det gjorde inte oss något. Letade efter någonstans att äta, var lite fega som sagt så fick bli KFC och sen in på en supermarket, som inte hade särskilt mycket att äta, så fick bli Lays chops, Pocky (japanskt snacks/godis typ, tror jag) och vatten på flaska. Promenerade runt ett tag, det är enormt höga hus, många köpcentrum som det står "Grand opening soon" vilket antagligen inte stämmer då det ser ut som att det stått färdigt sen 1997 och ännu ingen opening. Men det är mycket sånt i Kina, skyskrapor av lägenheter byggs men ingen flyttar in, saker byggs halvklart och liknande. Ser dock lite najsigt ut. Skaffade även ett kinesiskt nummer idag på China Mobile, var rätt billigt och fick "internet" med, vilket betyder världens långsammaste nät. Men men, bara att vänja sig. Fick skriva under ca 6 papper, som var helt på kinesiska, hoppas jag inte skrev på något konstigt haha. Så är det också här, mycket pappersarbete och titt och kopior av passen.
 
Nu blir det chill på hotellet, internet finns ju här och en del bra tv kanaler. Imån tar vi tåget till Jinan, alltså den staden jag ska bo på den första 6 månaderna. Hotellet hjälpte till att köpa biljetter till oss för 20RMB extra (valutan är rmb och yuan, uttalas olika men är samma valuta som sverige dvs 20RMB är ca 20kr). Vi får se sen vad som händer, antingen stannar vi i Jinan tills resten av klassen kommer till Shanghai eller så åker vi till Peking ett par dagar och sen till Shanghai. Fick även in G på Databasteknik tentan, så skönt! Väntar bara på en tenta till, sen är CSN ordnat. Var tvungen att lägga upp en fin fin bild från toaletten från KFC, här är det benmuskler som gäller. (Toan på hotellet är normal och även den på skolan)