emelietakeschina.blogg.se

Student från Högskolan i Borås som tar ett utbytesår i Kina för studier och internship.

En bra bar, affär & resturang

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag tipsat så mycket om dessa saker, men det kan vara bra för er som kommer hit att veta vart ni ska ta vägen när ni vill ta en öl, shoppa lite smått och käka god mat. Allt är givetvis i downtown, men det är värt att ta sig dit om man vill komma från universitets området lite. 
 
I fredags så åkte jag, Jenny, Emma, Pierre och hans flickvän Bea som är här på besök in till stan. Vi började på den indiska resturangen MengMai Professional Curry (dem kan sjukt bra engelska på den resturangen) som ligger i Wandas Plaza, dem har jätte bra priser omrking 70RMB per person inklusive en öl, och adressen är:
 市中区 万达广场4楼东南侧
– At the 4th floor of Wanda Plaza, in the Southeastern side. För er som missat har jag tidigare tipsat om en bra hemsida som heter thejinanfog.com (där hittar man tips och adresser till barer, resturanger och annat nöjes aktigt i Jinan). Sedan hoppade vi alla in en taxi och åkte ett par minuter till området av Parc 66 (adress finns nedanför på bild). Vi fick syn på affären Sanfu som vi varit på en gång innan men sedan glömt av vart den låg, det är en super najsig affär som har smått och gott (mest för tjejer), ansiktsmasker, strumpor, väskor, smink, hörlurar osv. Dem har det mesta i små plock, och väldigt bra priser. Köpte bl.a världens bästa nagellacks borttagnings servetter där, då jag blivit så besviken på allt annat sådan i Kina tidigare. Så rekomenderar den affären, adressen till Sanfu och baren är på samma gata så ni lär se det. Sen gick vi till den nyöppnade baren Kona, den låg förut på ett annat ställe, dem har sjukt billig öl 10RMB och drinkar för 25RMB, dessutom nötter, glass och godaste pommesen ever. Det är rätt stort där nu och har mysig inredning, så rekomenderar er att gå dit för att hänga lite och dricka gott.
 
Jag tänkte att jag skulle skriva lite om "baksidan" med Kina, vet inte om jag verkar promota Kina väldigt mycket i min blogg och skriver allt bra om landet, men självfallet finns det jobbiga och dåliga saker även här. Kanske är interessant? 
 
Resturangen i Wandas Plaza.
Vi alla åt samma mat, för den är så himla god! Jag och Bea drack iskall mango juice, super gott! Qingdao ölen kostar 10RMB styck, plånboken är väldigt nöjd.
Denna adressen kan ni visa taxi chaffisen, så hittar han.
Kona Bar! Ingång till vänster, upp för trapporna.