emelietakeschina.blogg.se

Student från Högskolan i Borås som tar ett utbytesår i Kina för studier och internship.

National Holiday

Kategori: Allmänt

Från och med imorgon är det Kina's national dag och istället för som i Sverige så firas nationaldagen här i en vecka, det betyder en veckas lov. Det är sagt att under den veckan så kommer det vara jätte mycket folk överallt, då passar kineserna på att resa runt eller bara åka hem till sina familjer. Tänk då jag som bor i huvudstaden i Shandong provinsen där det bor 7 miljoner människor, helt sjukt. Men vi har ändå bestämt att hitta på lite saker, planen ser ungefär ut såhär med antagligen några förändringar:
 
Onsdag - Besöka Jinan Zoo, första dagen på nationaldagen så är alla aktiviteter såsom djurparker, nöjesfält och liknande helt gratis, det sägs att bussarna också är gratis, inte för det är så dyrt annars. Så vi tänkte besöka djurparken och om man är där riktigt tidigt kan man kanske till och med få krama pandorna, hoppas!
 
Torsdag - Lite oklart ännu, men det lutar mot att hitta H&M i något köpcentrum, måste skaffa en ordentlig skolväska. Och sen blir det kanske Baoto Spring Park som ligger någonstans downtown, i Baoto Spring Park finns flera klara vatten källor, fyllda med vackra koi fiskar omgiven av trädgårdar och traditionella kinesiska paviljonger.
 
Fredag eller Lördag - Furong Street ligger också downtown och är Jinans Mecca för snack food. Gatan kantas av otaliga restauranger, matförsäljare och lite artsy butiker. Om man vill äta i en atmosfär som påminner om gamla Kina eller bara ta en snabb tugga av stinkande tofu är Furong Street är platsen att besöka (taget från jinanfog.com). Jinan FuXue Confucian Temple verkar också väldigt intressant, och sista önskemålet att se innan lovet är slut är Muslim District. Det muslimska District är ett mecka för lamm grillspett på sommaren och hot pots på vintern. Tänk dig en hel stadsdel som huvudsakligen består av BBQ platser där gatorna översvämmas av människor som dricker billig öl medan man äter en mängd olika grillade läckerheter. Inte mycket till "muslimskt distrikt" eftersom det är en extremt livlig plats, människor är berusade överallt, musiker går omkring den berusade och försöker få dem att betala för en låt och luften är fylld med läckra "lajiao" smaksatt rök.
 
Söndag till Tisdag - Åker vi till Qingdao, gammal stavning är också Tsingdao, en kuststad i Shandong Provinsen med mer än 8 miljoner invånare. Det är en populär turiststad som tidigare varit både brittisk och tysk koloni, därav den vackra arkitekturen som fortfarande finns kvar, liksom gamla tyska europa möter nya Kina. Har ingen färdig plan där mest ta det som de kommer, men kust remsan och stränderna lär vara jätte vackra, så hoppas på fin fint väder. 
 
Nu ska jag kila till skolan för Chinese Culture igen och lite extra undervisning i kinesiska.
 
En liten karta över Qingdao.
 
Hoppas det är lika fint som på bilderna!
 
Qingdao på natten.