emelietakeschina.blogg.se

Student från Högskolan i Borås som tar ett utbytesår i Kina för studier och internship.

Irriterad

Kategori: Allmänt

Som jag nämnt tidigare är inte Kina en dans på rosor självfallet, listar här nedan små saker som kan göra en irriterad på en daglig basis:
 
1. Alla lukter när man är utomhus, allt från avlopp till ägg till durian (en frukt som luktar abel, verkligen otrevlig lukt), visst det luktar inte rosor i hela Sverige heller men odörer här är snäppet vanligare.
 
2. Trängsel. Överallt. Hela tiden. På tunnelbanan är det nog värst i rusningstrafik, oj vad man trängs och ska gå före och knuffas, och inte ber man om ursäkt heller.
 
3. Hygien. Inte för att vara sån men vissa förstår sig inte till fullo på det där med hygien, åter igen, i Sverige finns det också fall. Men här väljer killar och män att ha långa naglar, då menar jag sådär äckligt långa (är även jätte ofräscht tycker jag när tjejer har för långa naglar), men under dessa naglarna är det alltid smuts och skit. Oftast tycker man här om att peta djupt inne i näsan och öronen lite varstans och helst kleta ut den nyfunna skatten på närmsta plats, offentligt såklart.
 
4. Butiksbiträderna i mataffärer har verkligen ingen tid att passa, alls. Hade dem jobbat på ICA hade dem fått sparken med detsamma. Dem scannar vara för vara så sjukt långsamt, tar upp en påse ännu långsammare och tro det eller ej men tar betalt ännu långsammare, och det är aldrig en behaglig värme i affären, alltid för varmt, så står man där och svettas och väntar, för det går ju långsamt.
 
5. Trängseln kommer här igen, men kineser har inte alltid någon form av gräns, i mataffären där det är svettigt och går långsamt står man i kön, så står det en kines och flåsar en i nacken och trycker mat korgen upp i röven på en. 
 
Trots dessa irritations moment så trivs jag. Det är sådana sjuka kulturskillnader, vissa bra, vissa mindre bra, och självklart kan man inte bli bekväm eller ta an alla dem, vissa får bestå att vara konstiga och udda. Ibland lite roliga. Tänk vad kineserna tycker när dem kommer till Sverige, är säker på att dem tycker vi är minst lika konstiga och blir irriterade.
 
Sett på tunnelbanan idag. Jätte fin tatuering... Haha nej, asså verkligen inte. Chanel?