emelietakeschina.blogg.se

Student från Högskolan i Borås som tar ett utbytesår i Kina för studier och internship.

Partaj, Squash & Vänner

Kategori: Allmänt

Har ju inte skrivit så mycket i det senaste. Mina arbetstider på praktiken är 9.30-18.30, visst man börjar sent men det blir långa dagar. Jag brukar vara hemma ca 19.15, då blir det dusch, fix inför morgondagen, skypa lite, kolla på en serie och vips så var det sovdags. Egentligen är jag mer en morgon människa, tycker om att gå upp tidigt och få dagen gjort, men ska inte klaga, får sovmorgon för min del iaf haha. Oftast gör vi också något efter jobbet så bloggen har hamnat lite skymundan. Idag är jag förkyld och stannar hemma, ska dock jobba lite hemifrån, så skönt att man kan göra det faktiskt. Här är iaf ett inlägg med en del bilder från de senaste veckorna, vad har jag haft för mig egentligen?
 
 
I vårt compund finns tydligen en squashbana, ett gym, en basket (bana/rum?) svenskan börjar bli lite dålig, och en simhall. Jojo, Dennis o Sandro är flitiga spelare så ibland hänger jag på dem, fast jag är jätte dålig haha.
 
Fest går det ingen nöd på här i Shanghai, redan efter andra veckan hade jag tröttnat haha men hakar på ändå. Här en dålig bild från förra helgens bravader på Johanna & Mig.
 
Lunch är det viktigaste för oss på jobbet haha, det är alltid olika och vi brukar ibland vilja alla samma sak eller så delar vi upp oss. Bilden ovan är friterade dumplings som åts på Yangs Fried Dumplings ca 15 min promenad från jobbet, 8 st sådana här för 12 kronor, inte dåligt det. 
 
Engelskan är rätt bra i SH men ibland brister den..
 
Dem 17e mars var det St. Paricks day vilket vi tog tillvara på jobbet, öl på kontoret och sen begav vi oss till Oscars Pub, en irländsk pub vi har precis runt hörnet om kontoret, det blir varsin öl och härligt häng. Ovan ser ni Jorge från Valencia, Spanien med en öl.
 
Ännu en bild från lunch på jobbet, här gick vi till vårt ställe som har muslim noodles, goda nudlar för ca 18 kronor och vid sidan har dem sådan här malaysiskt bröd som man kan få med fyllning, kostar 5 kronor för en med ost och lite chili i, jätte gott! Street food är det bästa.
 
Bl.a Lennart från Tyskland och Lorenzo från Italien väntar på sina nudlar.
 
Lördagen bestod av fest igen, denna gången på mitt hushålls initiativ till inflyttningsfest, ovan jag & Ida i coolt gif format.
 
Suddig, lite full bild på vännerna på klubben Mint.
 
I fredags tog jag och Mariam tunnelbanan och åkte en hållplats till ett café som är en kopia av Central Perk cafét i serien Friends/Vänner. Så himla häftigt, allt såg nästan exakt ut som i serien.
 
Precis utanför.
 
Fikan var väl inte suverän, våfflan var god dock och så blev vi kvar ett tag för dem visade vänner serien på tv såklart haha.
 
Mariam utanför caféet, detta är lätt vårt nya chill ställe.
 
Jobbar hårt på jobbet.
 
Lucrezia från Italien och Lennart från Tyskland.
 
Även Ambroise från Frankrike. Vi tycker om att sitta i "källaren" lite lugnare här nere och så kan vi skoja om allt möjligt också.